OM MARIA

Maria Borelius

MARIA BORELIUS är prisbelönt vetenskapsjournalist, biolog, fyrabarnsmamma och författare till en rad böcker. Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil (2018) blev en omedelbar succé och har bland annat givits ut i USA, Storbritannien, Tyskland, Holland, Italien och Norge. Bliss (2019),  Förundran (2020), Hälsorevolutionen 12 veckors programmet (2021) samt Hälsorevolutionen Kokboken (2022)  är hyllade böcker i samma hälsoserie, som nu sålt i över 300,000 exemplar.

Maria Borelius är även kolumnist i Dagens industri och driver succepodden Hälsorevolutionen med sin tidigare förläggare Carina Nunstedt. Hon är också kommunikationsstrategisk rådgivare för företag med teknikinriktning och vetenskapliga institutioner samt har suttit i styrelsen för ett flertal börsnoterade bolag inom teknik och life science området. Hon har tidigare jobbat som vetenskapsjournalist, producent och programledare på Sveriges Television och har drivit kunskapskanalen K-World med TV-entreprenören Annie Wegelius, har varit handelsminister och VD för mikrofinansorganistationen Hand in Hand International som i samverkan med systerorganisationer i Indien, Sydafrika, Afghanistan, Swaziland och Kenya hade över 1 miljon kvinnor i mikrofinansprogram när hon lämnade 2012. Hon är ambassadör för Fondens för Psykisk Hälsa samt styrelseledamot i Sverige för Unhcr och grundare till stiftelsen Ester, som stöttar invandrade kvinnors småföretagande och entreprenörskap.

Maria brinner för ny forskning som vidgar människans förståelse och livsvillkor. För hälsa och medicinsk forskning, men hon är också nyfiken på gamla läkande traditioner, passionerat intresserat av hälsogivande mat och nya träningsformer. På fritiden ägnar hon sig åt styrketräning, promenader, kalla bad, meditation, yoga och att läsa. Maria har bott utomlands nästan halva sitt liv.  Först i New York, sen på landsbygden i England och London och nu i Rom. Hon tillbringar somrarna i Skåne, tillsammans med sin man Greger och stora familj. Hon har en fil. kand från Lunds Universitet i biologi, fysik och matematik, samt en Master i vetenskapsjournalistik från New York University och har även studerat genteknik och bioetik vid Oxford University. Hon var sommarpratare 1991 och 2019, är mottagare av ett flertal priser (Cancerfondens Journalistpris, Stora Topphälsa Priset, Årets Hälsohjälte, Sollos Entreprenörspris) samt har varit Journalistförbundets Hiertastipendiat och fått Naturvetenskapliga Forskningsrådets stipendium.

Hon har tidigare givit ut de populärmedicinska böckerna Sedan du Fött, Motboken och Bryt det Sista Tabut.

OM MARIA

Länkar till artiklar

AFTONBLADET  Läs artikeln här! 

DAILY MAIL  Läs artikeln här! 

DAILY TELEGRAPH Läs artikeln här! 

HEALTHIST.COM  Läs artikeln här! 

GLAMOUR MAGAZINE Läs artikeln här!

SAGA Läs artikeln här! 

GOOD HOUSEKEEPING  Läs artikeln här!